IGAZI KURIÓZUM ÚJLIPÓTVÁROSBAN! AHOVÁ SZÜLETNI KELL ÉS AHOL ÉLNI PRESZTÍZS BUDAPEST LEGJELENTŐSEBB MODERNISTA NEGYEDÉBEN ELADÓ EGY 2 TERASZOS, 6 SZOBÁS, DUPLA KOMFORTOS, 3. EMELETI, PARKRA NÉZŐ NAGYPOLGÁRI LAKÁS

Megtekintették: 243
Kettőszáznyolcvannégy-Millió Ft
Referencia szám: OX1099
  • 155.00 m2
  • 6
  • 3
  • 3
  • Van

Alap adatok

Alapterület: 155.00 m2
Szobák száma: 6
Hálószobák száma: 3
Fürdőszobák száma: 3
Parkolás: Utcán - fizetős
Erkély/terasz: Van

Főbb jellemzők

Ingatlan állapota: Felújitott
Ház állapota:
Fényviszonyok: Napos
Kilátás: Zöld panoráma
Kert/kertkapcsolat: Nem
Fűtés: Távfűtés
Lift: Van
Ház stílus: modern
Épült: 1940
Közös költség (Ft): 48000
Ingatlan szintjei: 6

Egyéb jellemzők

  Lakás stílusa: nagypolgári
  Lakások száma: 35
  Épület szintjei: 6
  Légkondícionáló: Van
  Belmagasság (cm): 3
  Fekvés / Tájolás: ÉNy
  Tároló: Van
  Pince: Van
  Internet szolgáltató: TElecom
  Megtekinthető: Hétköznap

Alaprajz

×

Ingatlan leírása

A Budapest East-Manhattanje-ként is emlegetett városrészében, a Victor Hugo utca - Wahrmann Mór köz által közrefogott területen található épületben lévő két teraszos, hangulatos, nagypolgári stílusú otthon új tulajdonosát várja. A körbenapozott, tágas, műszakilag és esztétikailag is felújított, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező lakás igazi különlegesség Újlipótvárosban.

Lokáció

Egykoron majorságok, fatelep üzemek romantikus villaépületekkel, dohányraktárak uralták a környéket, - vámosok, halászok lakták. Később megtelepedett itt az ipar, a századfordulón innen indult meg egész Budapest elektromosáram-ellátása. A mai Szent István körúton működött Pest-Buda első, gépesített sörgyára, a Tüköry-serfőzde és természetesen tartozott hozzá egy hatalmas sörkert is. Újlipótvárosban találhatóak továbbá olyan épületek is, melyeknek fürdőszobáiban egykor margitszigeti gyógyvíz folyt.

Egész Budapesten nincs még egy városrész, melynek lakói ennyire erős öntudattal rendelkeznek Budapest-szerte. Itt az egyik legalacsonyabb az elköltözés aránya, sokan élnek még azok közül, akik a városrész beépülésekor költöztek ide, de sok család van, akik generációk óta itt laknak. Az itt lakók többsége ide jár óvodába, iskolába is, sok mai gyereknek a szülei, nagyszülei is ugyanabban az iskolában tanultak. Mindebből következik a városrész egyik nagyon különleges jellemzője, az észrevehetően családias légkör.

Az igazi újlipótvárosi identitáshoz hozzátartozik az emblematikus helyek számon tartása is. Ilyen különleges hangulatúnak tulajdonított helyek a Szent István park, a volt Odeon - ma Budapest Jazz Club -, az egész Pozsonyi út a hangulatos éttermeivel, reggeliző bisztróival, galériáival, egyedi stílusú divat stúdióival, jellegzetes arculatával és persze az évente megrendezett Pozsonyi piknikkel.

Érdekességképpen megemlíthető, hogy itt lakott Radnóti Miklós, Aczél György, Bächer Iván és ma is itt él Hajós András, Kern András, Spiró György, Parti Nagy Lajos vagy éppen Gerlóczy Márton.


Épület

100 évvel a nagy pest-budai árvíz után, Jakobik Gyula tervei alapján, 1940-ben épült a modern stílusú bérház, mely „Vasalóház”-ként híresült el. Az épület 6 szintes, 35 lakásos, lifttel rendelkezik, gondosan karbantartott, hordozza a nagypolgári stílus jegyeit.

Lakás

Az egykoron Keresztessy Ödön megbízásából épült bérház tágas, sok szobás polgári lakásait a háború után feldarabolták. Az eladásra kínált lakás eredetije is erre a sorsra jutott: két lakást alakítottak ki belőle, majd ezek a későbbiekben újraegyesítésre és felújításra kerültek. A két lakás egybenyitásával kialakított, a tulajdoni lapok szerint 109 + 46 m²-es, hitelesített mérés szerint is 155 m²-es, hatszobás (nappali, étkező + négy külön nyíló szoba) lakás a társasház harmadik emeletén található, lifttel, zárt lépcsőházon keresztül közelíthető meg. É-K-i és É-Ny-i fekvésének köszönhetően egész nap világos.

Az átalakítás során egy remek beosztású, elegáns, élhető otthon született. A lakás középpontjában a 23 m²-es étkező áll, innen nyílik egy 7 m²-es erkély, mely részben panorámás a budai hegyekre, közvetlen kilátással a Ruttkai Éva parkra. Ugyancsak parkra néző ablakokkal bír a lakás összes lakóhelyisége: a nappali, a hálószoba, melyből egy kis gardrób került leválasztásra, a gyerekszoba, a jól felszerelt, borhűtővel rendelkező, modern konyha, illetve a két dolgozószoba, melyek egyike szintén saját, 4 m²-es erkéllyel rendelkezik. A pihenést nyújtó nappali az étkezővel egy térben helyezkedik el, de üveges tolóajtóval elegánsan, könnyedén elszeparálható.

Az hallból nyílik egy hatalmas fürdőszoba káddal, illetve külön helyiségben toalett és bidé lett kialakítva, kézmosóval. Ezen felül a két, jelenleg dolgozószobaként funkcionáló helyiség által határolt területen kialakításra került egy további fürdőszoba, ahol épített zuhanykabin és toalett van egyben.

A közlekedő folyosón található, plafonig beépített szekrénysornak köszönhetően rengeteg a tárolóhely.

Állapot

A lakás folyamatosan karbantartott, műszakilag és esztétikailag felújított, klimatizált, fűtését és melegvíz-ellátását távfűtés biztosítja. Az eredeti fa ablakszárnyak műanyag nyílászáróra váltása folyamatban van, egyes helyiségek hajóablak stílusú nyílászáróval rendelkeznek.


Megközelítés

A városrész közlekedési és városszerkezeti adottsága remek: a 4-6-os villamos, a 3-as metró, a Duna-part és a Margitsziget is könnyen elérhető.

Parkolás

Az utcán megoldható. Kerületi lakosok jelképes összegért vehetik igénybe.

Rezsi

A lakás fenntartása kedvező.

A nagyobb lakórészre jutó közös költség 33.800 Ft, a kisebbikre eső rész 14,000 Ft, amely az általános társasházi költségeket tartalmazza. A háznak van megtakarítása, a lift mechanikai felújítása van tervben. Nemrégiben került felújításra a tető és a homlokzat.

Az áram és vízfogyasztás elszámolása egyedi mérőórák alapján történik.

Az ingatlan irányára: 284 Millió forint

Gyors hitelbírálathoz azonnali segítséget tudok nyújtani, ügyvédet kedvező áron tudok biztosítani az adásvételi folyamat teljeskörű lebonyolításához.

A közelben

Szupermarket 5 percre gyalog
Kiállítás 10 percre gyalog
Iskola 5 percre gyalog
Park 1 percre gyalog
Mozi 5 percre gyalog
Folyópart/Tópart 5 percre gyalog
Kávézó 1 percre gyalog
Pályaudvar 5 percre tömegközlekedéssel
Városközpont 5 percre gyalog
Bevásárlóközpont 5 percre tömegközlekedéssel